Här tipsar jag om bloggar och stora mediahus som är ett par stora källor till information. Båda dessa källor kan vara helt kostnadsfria under förutsättning att du kan surfa på nätet. Detta är bara lite allmäna tips till dig som är komplett nybörjare. Nu vet du kanske var du kan börja någonstans.

Stora mediahus

Det finns många bra källor för dig som är intresserad av företagsekonomi Kanske en av de mest välkända är… Dagens Industri. Många börsmäklare, ekonomer och ekonomiexperter läser Dagens inudstri. Alla känner till de stora tidningarna som har en ekonomidel. Du ser löpsedlarna i affärerna. Ibland hittar du deras artiklar genom Google. Aftonbladet, Nyheter24 och Svenska Dagbladet till exempel.

Varför inte prenumenera på en tidning? Det har blivit viktigare än någonsin att ta till sig information och hålla sig uppdaterad. Coronapandemin och Rysslandshotet är exempel på det. Även företagsledare bör ha koll på vad som händer. Du kan då skaffa dig en facktidning företagare. Annars rekommenderas fplus.se som är Svenskt Näringslivs nyhetstjänst för entreprenörer.

Läs ekonomibloggar

Det finns det många mer eller mindre kända bloggar på nätet. Många låneförmedlare har egna bloggar. Zignum Företagslån är en av många seriösa långivare på nätet, som också erbjuder en blogg. Till skillnad från de som erbjuder mindre seriösa lån med orimligt hög ränta för privatpersoner, så fokuserar Zignum på att höja likviditeten i ditt bolag.

Sedan finns det såklart många andra bloggar inom liknande nischer, till exempel bloggar kring börsen. Detta är en alternativ media till de stora modehuset som är ett måste för alla branschexperter. Det skadar sällan heller dedikerade småföretagare som vill ta till sig information genom nätet.

Author

Write A Comment