Det känns lite som att vi lever i digitaliseringens guldålder. Detaljhandeln haltar medans e-handeln blomstrar. Fysiska butiker, även småbutiker hittar ut på nätet. Helt plötsligt når småstadsbutiker ut till hela Sverige. Sedan har Coronaviruset, Black Friday och Amazons intågande på den Svenska marknaden bidragit med reor utan dess like. Det har resulterat i bättre priser än någonsin och en förödande konkurrens men också att fler Svenskar än någonsin har börjat handla på nätet.

Köp inredning på nätet

Allt innebär som sagt ett mycket större utbud av alla tänkbara produkter till fördelaktigare priser. I den här artikeln kommer jag inte fokusera på marknaden i stort, utan just dekoration till hemmet. Här tar jag bara med några exempel, det finns så mycket mer om man verkligen djupdyker.

Posters, tavlor och ramar

Du kan köpa många fina posters på nätet nu. Allt från IKEA till nischade webbutiker som Desenio. Du kan även handla filmaffischer hos dedikerade butiker för det eller påkostade litografier hos andra ställen. Utbudet är enormt och mycket bättre än förr när man som bäst hade en lokal Gallerix butik. Gallerix hade däremot fantastiska ramar. Tyvärr gick de i graven men som tur finns andra som erbjuder högkvalitativa ramar. Jag gillar framförallt metallramarna som finns hos Framtia. De är stilrena i svart, guld och silver. Min uppfattning är att de är väl värda pengarna. Det bästa är att de finns flera alternativ för glas och storlek.

Många vanliga butiker har bara ramar i plexiglas, något som passar bra för barnfamiljer. Barn och djur kan skära sig på glasskärvor eller råka komma åt ramarna så att de går i backen. Det argumentet fick jag höra på Gallerix för några år sedan. Argumentet tenderar att vara lite ihåligt eftersom att i ett hem kan det finns (finns ofta) väldigt mycket i glas. Jag själv har till exempel ett soffbord i glas. Jag har andra möbler i glas och i köket har jag allt från en Blender med glasbehållare till vinglas från Orrefors. I grund och botten var det nog ett säljargument, även om det ligger lite sanning i det också. Det finns faktiskt småbarnsföräldrar och djurälskare som är väldigt försiktiga med vad de köper. Jag har hört att frakten på glasramar är väldigt dyra då det är vanligt att glasen går sönder vid leveranser. Det blir många gånger helt enkelt inte lönsamt och då skyller man på att de skulle vara farliga för barn och djur, vilket som sagt är en halvsanning.

Plexiglas i all ära men man kommer inte ifrån att de inte är lika snygga som riktiga glas. Därför är det så kul när man väl hittar en butik som erbjuder riktiga glasramar också. Hos Framtia kan man få friheten och välja. Där sticker de ut, för jag har bara sett att man kan välja antingen eller hos övriga butiker.

Porslin och dekoraktion till köket

Hur häftigt vore det inte att dekorera julbordet som om det vore på ett hotell? Varför inte briljera med magiska servettvikningar? Akademibokhandeln har böcker om servettvikning i sitt sortiment. Du kan också hitta begagnade böcker om porslin, servettvikningar och allt möjligt annat hos Bokbörsen.

Det lönar sig att handla begagnat, inte minst porslin där man kan spara mycket pengar. Jag har köpt mina Orrefors Intermezzo vinglas på Tradera. Jag betalade ungefär halva priset där. Jag känner mig supernöjd, de är som nya fast med lite urblekt etikett. Så kan det blir när glasen maskindiskas. Hos exempelvis Tradera och Blocket hittar man mycket fin porslin till mycket bra pris, inte bara vinglas. Du kan hitta hushållsmaskiner och mycket annat i nyskick till ungefär halva priset. Det gäller att vara lite insatt, hålla koll och ta sig tiden att söka. Då kan du göra fynd.

Det finns många fina detaljer man kan köpa på nätet. Några av mina kommande köp är Honey Bokstöd hos Schangtil Design. Det är en lyxbutik som är specialiserade på marmor men har även en del egenproducerade möbler. Bokstöden kommer att användas på min IKEA Vittsjö bokhylla som jag har i köket. Den behöver jag för att hålla mina kokböcker på plats. Just nu ligger de bara mitt i hyllan. Man kan också handla ljusstalkar, porslin och andra dekorationer hos Cervera.

Det finns två butiker som har nominerats till Årets e-handlare av Prisjakt som är Nordens ledande prisjämförestjänst. Bagaren & Kocken heter den ena webbutken, den andra heter Kitchentime. Båda är ganska likvärdiga och de har ett stort utbud av husgeråd, vitvaror, posters och annan dekoration för köket. Deras sortiment är snartlikt med det som finns hos Cervera. Många produkter som finns hos Cervera finns också hos Bagaren & Kocken och hos Kitchentime. Den stora skillnaden är att dessa butiker är mycket billigare på i stort sett hela sortimentet.

Bäst med E-handel

De är mycket billigare och är dessutom väldigt enkelt att handla hos. Du har produkterna hemma inom bara ett par vardagar efter du har genomfört betalningen. Det är det som är så fantastiskt med att handla på nätet. Det är snabbt och smidigt oavsett om du köper porslin, tavelramar eller något annat. Är du van att handla på nätet kan du känna dig trygg med att i stort sett aldrig bli lurad på pengarna.

Med lite erfarenhet lär du dig vilka butiker som är seriösa och vilka butiker man kan lämna ut sina uppgifter till. Man lär sig vad man ska söka på och vilka betalningsalternativ som är trygga. Vid den tidpunkten slår e-handeln vilken detaljhandelskedja som helst.

Author

Write A Comment