I ett samhälle där miljö och klimat är ett hett debatterat samtalsämne pratas det även en hel del om återbruk. Varför köpa allt nytt när man kan få tag på så mycket som fortfarande fyller sin funktion – dessutom till väldigt bra priser? Nedan ger jag några tips och tankar kring återbruk – samt var man kan leta inspiration och idéer!

Hitta saker att återbruka

Återbruk är på tapeten – det har blivit både vanligt och populärt att man letar efter möbler, kläder och inredning på loppis och second hand men det är faktiskt inte bara där man kan hitta spännande saker att göra om. Idag finns många köp-, och säljsidor på nätet, bland annat jätten Blocket som funnits en tid vid det här laget. Men även på Facebook kan man hitta lokala köp, – och säljgrupper där folk lägger ut sådant dom tröttnat på, och därmed säljer för en billig peng.

Man kan även se större möbelvaruhus som använder sig av allt mer återbrukat material – till exempel kan man köpa möbler byggda av återvunnet virke. Personligen gillar jag idén då det ger mer liv åt möbler och inredning – och mindre ”katalogkänsla”.

Att återbruka

Vad innebär då egentligen att återbruka? I en tid där hem och inredning tycks viktigare än någonsin är det få som köper möbler på loppis eller second hand och ställer in precis som det är. När det kommer till möbler, så som byråar, garderober och vitrinskåp kan en ny färg, ett par handtag och några lister göra underverk.

Detta är ett bra tips på återbruk och det verkar dessutom väldigt populärt. På sociala medier som Instagram och Pinterest kan man hitta hur mycket inspiration som helst. Det finns även många bloggar med fokus på återbruk där man kan hämta både inspiration och idéer att prova själv.

Author

Write A Comment